Juul on fire

Na lang twijfelen heeft Juul haar eigen liedje onder een schuilnaam op YouTube geplaatst. Dan is het afwachten wat er gebeurt. Tot haar verbazing wordt het liedje erg geliked. Als ze een tweede liedje post, krijgt ze nog meer positieve reacties. Maar dan lijkt het alsof iemand weet wie ze is. Hij/zij stuurt anonieme berichtjes. Juul wordt er zenuwachtig van. Ze bedenkt een oplossing, maar die lijkt net het tegenovergestelde effect te hebben. Hoe lost ze dit nu nog op?

Heerlijk feelgood-verhaal waarin de lezer vanuit het personage van Juul mee beleeft wat ze denkt en doet, wat haar doet twijfelen en boos maakt. Haar Engelstalige liedjes zijn erg eenvoudig en gemakkelijk verstaanbaar, zelfs voor wie weinig of geen Engels kent. De teksten ervan passen ook prima bij het verhaal.
De personages van Juul, Pim en de anderen worden realistisch beschreven en de gebeurtenissen zijn geloofwaardig. Enkel dat ze zomaar eventjes een schoolfeest organiseert op enkele dagen tijd waarop heel wat leerlingen afkomen, lijkt wat kort door de bocht. Maar dat mag de pret voor de rest niet drukken.
Het verhaal draait vooral rond de gevoelens van Juul. Haar onzekerheid over het slagen van haar filmpje, haar nieuwsgierigheid of ze al volgers heeft, haar onmacht als één van de meisjes een streek met haar uithaalt, haar ruzie met Pim… Maar vooral het gevoel van vreugde en blijdschap als ze bereikt wat ze wilde.
Leuk, onderhoudend verhaaltje waaraan de lezer een fijn gevoel overhoudt.

Pol Van Damme - augustus 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Yvonne Huisman

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2015

ISBN
9789021674599

Aantal pagina's
127

Prijs
€12,99