Julius Muis

aanrader Coverafbeelding van: Julius Muis

Trefwoord(en)
muizen
vriendschap
gevaar
zelfstandigheid
leven

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Julius Muis woonde gelukkig en alleen in zijn holletje onder de boom. Boven de grond was er steeds het gevaar om opgegeten te worden en onder de grond liepen de andere dieren hem in de weg. Dus had hij zijn leventje zo geregeld dat hij niemand tegenkwam of in de weg liep. Tot de vos hem volgde en zich door zijn voorruit stortte. Eerst was er de schrik, toen het ongenoegen, maar uiteindelijk kwamen de twee best overeen. Tot Julius hem kon bevrijden en het leven van ervoor weer zijn gang kon gaan. Maar… Toen was er die kerkuil die Julius wel een lekker hapje vond…

Dit is het soort prentenboek dat een klassieker zou kunnen worden. Met een origineel verhaal, herkenbaar en vol fantasie. Met spanning, ironie en een flinke portie humor en met een fijne levensles die je tot nadenken stemt.
De prenten zijn pareltjes vol details die je met veel plezier ontdekt. Haast als een stripverhaal vertellen zij met gemak zelfstandig het hele verhaal. Knap en tegelijkertijd verrassend hoe het perspectief voortdurend wisselt tussen boven en onder de grond. De zachte kleuren, de rijke fantasie en de expressieve figuren, alles draagt bij tot een totaalbeeld dat je verbeelding prikkelt.
De sobere zinnetjes om het verhaal te duiden zijn vlot en ritmisch. Studio Bos heeft zich met veel vakkundigheid gebogen over zowel vertaling als de vormgeving. Waarin ze meer dan geslaagd zijn. Want de tekst leest vlot en met de nodige spanning en de vormgeving van het geheel is een pareltje dat klopt.
Dit boek verdient het met gemak om een aanrader te zijn. 

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Joe Todd-Stanton

Illustrator
Joe Todd-Stanton

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2020

ISBN
9789025879532

Aantal pagina's
38

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Mouse Called Julian

Vertaler(s)
Studio Bos