Julia’s droom

Julia was heel klein toen ze geboren werd. En dat bleef ze ook. De mensen vonden het raar, charmant en ook wel bizar. Maar mama en papa omringden haar met de beste zorgen. Met hun drietjes beleefden ze een wondermooie tijd. Tot het noodlot toesloeg. Papa en mama stierven en Julia bleef alleen achter. Toen ze de enge Stook, de directeur van ‘Stooks rariteitenkabinet’ ontmoette, veranderde haar leven totaal. Een nieuwe wereld opende zich voor haar. Een wereld vol ellende en miserie, uitbuiting en vernedering, Maar ook met nieuwe, verrassende vriendschappen voor het leven en hartverwarmende gebeurtenissen.

Dit ontroerende verhaal over een onbekende wereld uit ver vervlogen tijden neemt je mee op sleeptouw van begin tot eind. Het leest als een eigentijds sprookje en balanceert mooi tussen gezellig ouderwets en herkenbaar in het hier en nu.
Minne vermijdt vakkundig het melodrama en schrijft met vlotte pen fijne voorleeszinnen die prettig in de mond liggen. Ze schrijft met veel details en al even veel verrassende wendingen een verhaal dat je meevoelen verdient.
De grootse prenten van Trui Chielens kloppen perfect bij deze schrijfstijl. Zij vertelt mee het verhaal met haar diverse prenten die al even netjes balanceren tussen ouderwets en retro en fijnzinnig eigentijds. De sfeer en de emoties spatten ervan af en slepen je mee in een wereld waarvan je alleen maar dromen kan.
Knap hoe zowel prenten als tekst je onderdompelen in die gelaagde wereld waarin kilte en tristesse mooi afgewisseld worden met warmte en gezelligheid.
Een genuanceerd verhaal dat oud en jong bekoren zal!

Eric Vanthillo - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Brigitte Minne   

Illustrator
Trui Chielens

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2021

ISBN
9789462916012

Aantal pagina's
62

Prijs
€19,50