Julia en mijn broer en ik

Coverafbeelding van: Julia en mijn broer en ik

Trefwoord(en)
verliefd
gezin
broers
vriendschap
criminaliteit

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Een bloedhete zomervakantie in een dorpje aan de grens. Jacob, bijna veertien, is smoorverliefd op Julia. Maar Julia is het liefje van zijn grote broer Jesse. Jesse droomt ervan profvoetballer te worden. Daar heeft hij alles voor over. Hij raakt verstrikt in een net van smokkel en verboden middelen. Tijdens de jaarlijkse kermis neemt Jacob een drastisch besluit. Hij haalt zich daarmee grote problemen op de hals.

De auteur neemt de lezer mee naar een broeierige zomer in een klein dorpje. Er zindert iets tussen de jonge Jacob en Julia. Ondertussen heeft zijn broer Jesse zich in nesten gewerkt. Terwijl de onderhuidse spanning oploopt, houdt Jacob het hoofd koel en zoekt hij naar een oplossing. Dat wordt hem niet in dank afgenomen.
Het verhaal verloopt chronologisch over slechts enkele dagen tijdens de jaarlijkse kermis. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Jacob, in de ik-vorm. De lezer kijkt door zijn ogen naar zijn omgeving. Zijn gevoelens ten aanzien van Julia en zijn vrienden worden heel herkenbaar beschreven. De gebruikte taal is eenvoudig en makkelijk te lezen. De spanning wordt geleidelijk opgevoerd naar een – letterlijk – kletterende finale. Jacobs acties hebben wel consequenties en het verhaal eindigt niet helemaal in rozengeur en maneschijn, maar wel heel geloofwaardig.
Zeker het lezen waard.

Pol Van Damme - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Herman van de Wijdeven

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2023

ISBN
9789045129600

Aantal pagina's
183

Prijs
€17,99