Jules wil geen tomaatjes eten

Coverafbeelding van: Jules wil geen tomaatjes eten

Trefwoord(en)
eten
groenten
koken

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Papa bakt een groentetaart. Jules lust dat graag. Hij houdt van de groenten die papa gebruikt, behalve van tomaatjes. Die lust hij niet. Wanneer de taart klaar is, ruikt die erg lekker. Jules krijgt een stukje op zijn bord, samen met wat sla. Want tomaatjes wil hij niet. Tot papa vertelt dat er in de taart ook tomaten zitten. Jules is verrast. Zou hij dan toch tomaten lusten? Dat moet hij even testen…

Iedereen kent het hardnekkige ‘nee’ voor sommige groenten, ook al heeft de nee-zegger nog nooit geproefd van de groente die hij niet wil. Dit verhaal brengt op een heel toegankelijke manier in beeld dat je misschien toch eens moet proeven voor je nee zegt. De vertrouwde familie van Jules helpt daarbij. Jules is immers de kleuter die je als vriendje kan hebben. En als je vriendje plots ontdekt dat hij misschien toch wel tomaatjes lust, is dat bij jou misschien ook wel zo.
De belevenissen van Jules sluiten steeds mooi aan bij de leefwereld van kleuters. De illustraties zijn kleurrijk en herkenbaar, ze plaatsen de belevenissen van Jules centraal. De tekst is eenvoudig, op maat van kleuters, met vlotte dialogen. En met een leuke knipoog wanneer Jules gaat testen of hij tomaatjes lust. Achteraan in het boek vind je nog een verwijzing naar de website van de uitgeverij, voor het recept van de groentetaart. Zo kan wie zin gekregen heeft in groentjes tijdens het voorlezen van het verhaal, onmiddellijk aan de slag.

Dit prentenboek is ook leuk te combineren met het uitklapboek ‘Jules lust graag groenten’, waarbij de woordenschat rond de ingrediënten van de groentetaart knap aangebracht wordt.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Annemie Berebrouckx

Uitgeverij
Mamie   


Reeks
Jules

Jaartal
2022

ISBN
9789464599022

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,95