Jules vindt een poes in de tuin

Coverafbeelding van: Jules vindt een poes in de tuin

Trefwoord(en)
huisdieren
dierenliefde
verzorgen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Jules en zijn zus Marie zorgen elke dag voor de dieren in de tuin. Ze strooien zaden en pitten voor de vogels en zetten voer voor de egels. Terwijl ze op de tuinbank zitten, kunnen ze de vogels goed bekijken. En soms ook de egel. Maar op een dag is het niet de egel maar een poes die van de egelbrokjes eet. Jules wil haar strelen maar ze vlucht weg. De volgende dagen komt de poes terug, want Jules zet nu ook kattenvoer klaar. Omdat Jules’ familie al een hond heeft, is het niet mogelijk dat de kat in huis komt. Maar papa heeft een oplossing: een kattenluikje in het tuinhuis. Wanneer de poes steeds dikker wordt, neemt mama haar mee naar de dierenarts voor een onderzoek. Ze is helemaal gezond, daar is Jules heel blij om. En enkele dagen later heeft de poes een verrassing…

Jules en Marie beleven heel wat in hun eigen tuin. Ze kunnen er genieten van vogels en een egel, maar ze kunnen er ook tonen dat hun dierenliefde verder gaat. Een hongerige poes die langskomt wordt goed verzorgd. Die verschillende stappen komen knap aan bod. Vooraleer de poes verder aangehaald wordt, kijkt de familie na of er nergens een poes vermist is. Wanneer het kouder wordt, zoeken ze een oplossing zonder de poes in huis te nemen. En een onderzoek bij de dierenarts is af en toe nodig om de gezondheid te checken. Allemaal elementen die duidelijk en op een bevattelijke manier verteld worden en in het verhaal van Jules verweven zitten. Maar het zijn natuurlijk de vrolijke, speelse illustraties die het boek zo uitnodigend maken. Jules en zijn familie zijn vertrouwde personages en hun belevenissen sluiten mooi aan bij de leefwereld van peuters en kleuters. De tekst leest prettig voor en achteraan vind je nog een verwijzing naar de website van de uitgeverij. Daar kan je op de doepagina knutseltips vinden voor kattenspeeltjes.
Dit prentenboek is ook leuk te combineren met het uitklapboek ‘Jules zorgt voor dieren’, waarbij de woordenschat uit dit verhaal in grote, herkenbare illustraties aan bod komt.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Annemie Berebrouckx

Uitgeverij
Mamie   


Reeks
Jules

Jaartal
2022

ISBN
9789464599008

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,95