Jules viert Halloween

Coverafbeelding van: Jules viert Halloween

Trefwoord(en)
Halloween
verkleden
griezelen
bang

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

De buurman van Jules gaat voor Halloween een grote pompoen uithollen. Daardoor wil Jules weten of zijn familie ook meedoet met Halloween. Zijn zus Marie wil zich verkleden als heks en Jules als pompoen. Mama houdt niet zo van verkleden, zij wil halloweensoep en griezelhapjes maken. Papa zal veranderd worden in een mummie. Op de dag van Halloween versiert mama het huis en willen Jules, Marie en papa hun buren doen schrikken. Maar dan gaat de deur open…

Net als alle kleuters is Jules nieuwsgierig naar wat hij kan doen met Halloween. Daarbij ligt de nadruk op het versieren van het huis en het verkleden. En natuurlijk op stap gaan en proberen om iemand te doen schrikken. Toch is dit Jules-boek allesbehalve griezelig. Het toont vooral de prettige kanten van Halloween. Dat merk je al op de kaft van het boek, waar Jules vrolijk lachend wuift, verkleed als pompoen. Met op de achtergrond nog wat griezelige versiering die er toch wel erg schattig uit ziet. Zo wordt de griezelige kant van Halloween meteen minder griezelig, zelfs vrolijk. Net als de rest van het verhaal. Jules, Marie en papa zijn verkleed en zien er grappig uit, zo wil elke kleuter zich wel verkleden. En de buren? Daar moet Jules eens goed om lachen, en de lezer ook, vooral wanneer de volgende pagina voorgelezen wordt.
De paginagrote illustraties zijn kleurrijk en vrolijk, ze brengen Jules’ familie mooi in beeld. De meeste kleuters kennen deze familie al lang, maar ook voor nieuwe lezers is dit een fijne kennismaking. Jules blijft immers een schattige jongen waar elke kleuter wel meer verhalen over wil horen. En dat is geen probleem want de bibliotheek met boeken van Jules blijft groeien. Gelukkig!

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Annemie Berebrouckx

Uitgeverij
Mamie   


Reeks
Jules

Jaartal
2023

ISBN
9789464599107

Aantal pagina's
17

Prijs
€15,95