Juf verdient een standbeeld (en de meester ook)

Coverafbeelding van: Juf verdient een standbeeld (en de meester ook)

Trefwoord(en)
school
juf
meester
bedanken
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Juf verdient écht wel een standbeeld. Want zij heeft een hoofd vol weetjes, vragen, cijfers en zinnen die ze allemaal met haar leerlingen deelt. Iedereen is steeds welkom in haar klas, waar ze verhalen vertelt en voorleest uit spannende boeken. Zij verzint spelen vol fantasie en zelfs op zaterdag gaat ze naar de school, want ook dan moet ze er dingen doen. Van regen is ze niet bang, en voor een pot vol spaghetti in tomatensaus draait zij haar hand niet om.

Mocht je dit verhaal voorlezen of cadeau geven aan je meester, dan verander je ‘juf’ door ‘meester’ en ‘zij/haar’ door ‘hij/hem’. Ook daar hebben de makers aan gedacht. Dit is dus het ideale cadeau voor elke juf of meester en tegelijkertijd een mooie aanwinst voor elke klasbibliotheek.
Het verhaal zelf bewierookt de juf (of meester) met eenvoudige woorden en korte zinnen op rijm. Herkenbaar, met een verrassende fantasie en perfect voorleesbaar. Wel jammer dat het rijmschema voortdurend wisselt, waardoor het geheel een eenheid mist. Maar laat dat de (voor)leespret niet drukken.
De haast magische prenten houden je aan elke pagina gekluisterd. Is het gehele boek een warme ode aan de juf, dan zijn de prenten in zachte natuurtinten er een aan de natuur op zich, de vriendschap en de fantasie. Want het is heerlijk om de vele details te (blijven) ontdekken in deze fijne dierenwereld. De kikkers met hun groene rugzakje op weg naar school, de haasje-over spelende eekhoorns, de piepende dieren onder het drakenpak, enzovoort. Elke prent op zich is als het ware een feest, waaruit je zelf vele verhaaltjes put.
Dries Desseyn gaf dit alles de gepaste vorm en maakte het prentenboek tot een waardevol cadeau vol liefde en warmte.
En nu naar de juf (of de meester) ermee…

Eric Vanthillo - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Laïla Koubaa
Bart Koubaa

Illustrator
Charlotte Severeyns

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2021

ISBN
9789462915534

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,99