Jozefien Wachters en de strijd om altijd

Coverafbeelding van: Jozefien Wachters en de strijd om altijd

Trefwoord(en)
magie
fantasie
opdrachten
samenwerken
goed en kwaad

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Jozefien Wachters mag naar school in het Instituut voor Bijzonder Talentvolle Kinderen. Niet omdat ze zo talentvol is, maar omdat haar vader er conciërge geworden is. Al snel merkt ze dat ze niet de enige is zonder speciaal talent. Toch wordt ze samen met 6 andere leerlingen uitgekozen voor een zeer speciale opdracht. Want de school blijkt ook de woonplaats van de hoeder van de fantasiewereld. Die zoekt een opvolger en heeft zeven kandidaten geselecteerd. Jozefien weet niet wat ze moet denken van dit alles. Toch werkt ze hard mee tijdens de opdrachten van haar nieuwe vrienden. Maar is iedereen wel te vertrouwen? Verloopt alles eerlijk? Jozefien komt voor moeilijke keuzes te staan.

Jozefien duikt samen met de lezer in een onbekende fantasiewereld. Fantasiewezens waar ze vroeger in geloofde maar nu niet meer, blijken werkelijk te bestaan. Zelfs magie krijgt plots een plek in haar leven, ook al blijft al de rest heel gewoon, zoals ze het al jaren kent. Jozefien worstelt met haar gevoelens, ze mist haar overleden moeder heel erg. Dat vormt een rode draad doorheen het hele verhaal en zorgt geregeld voor een wending in de gebeurtenissen. Ze is vriendelijk, te vertrouwen, nieuwsgierig en vooral geïntrigeerd door heel het magische gebeuren. Haar nieuwe vrienden en hun opdrachten zorgen voor heel wat actie en spanning. Naast het verhaal over Jozefien krijgt de lezer nog een inkijkje in de zwarte gedachten van een van de kandidaten, die tegen elke prijs wil winnen. Na enkele hoofdstukken wordt de identiteit van de saboteur prijsgegeven, wat de spanning nog aanzienlijk verhoogt.
De verschillende personages krijgen tijdens het verhaal een mooie uitwerking van hun karakter. Hun avonturen zijn spannend en de raadsels die ze moeten oplossen prikkelen de nieuwsgierigheid van de lezer. Alles speelt zich af in een boeiende mix van de realiteit en de fantasiewereld.
Een prikkelend avonturenverhaal boordevol magie en vriendschap.

Mik Ghys - september 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Sofie Leyts

Uitgeverij
Van Halewyck   
Pelckmans   


Jaartal
2020

ISBN
9789463831499

Aantal pagina's
390

Prijs
€16,50