Jouw verhaal

Coverafbeelding van: Jouw verhaal

Trefwoord(en)
fantasie
kiezen
creativiteit
taal

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Dit originele prentenboek bestaat uit vele verhalen die je zelf verzint. Je volgt met je vinger de weg die je wil afleggen om je verhaal op te bouwen, waarbij je op elke pagina keuzes moet maken die je verhaal bepalen. De originele titel (Story Path) dekte dus de lading perfect, jammer dat de vertaalde titel dat iets minder doet.
Het verhaal begint met ‘Er was eens’, waarna je meteen kiest welke held je wil zijn. Op de volgende pagina kies je een vervoermiddel om je reis aan te vangen. Daarna ontmoet je een geheimzinnige fee of een heks of een vissende vis of … die je een magisch voorwerp geeft. Dan verschijnt er een rookwolk waarin je naar een vreemde, nieuwe plek wordt getoverd. Zo gaat het verder tot je uiteindelijk weer thuis bent en je in slaap valt in een hemelbed of een doodskist of een hangmat of … en je leefde nog lang en gelukkig.
Je fantasie en je taalgebruik worden dus voortdurend geprikkeld. In het begin zullen kinderen zich houden aan wat ze zien, maar geleidelijk aan zullen zij hun vertelling uitbreiden met veel fantasie en humor. Zelfstandige kinderen zullen hier veel plezier aan beleven op hun eentje of met vrienden, anderen worden best begeleid door een volwassene, waardoor plezier voor twee gegarandeerd is.
De licht naïeve, kleurrijke prenten zijn duidelijk en helder, de weinige tekst erbij is soms overbodig, soms verduidelijkend. Maar eens het concept gekend is, kunnen kinderen hierin hun fantasie uiterst creatief botvieren zonder tekst of leidraad.

Eric Vanthillo - april 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Matoso Madalena

Illustrator
Matoso Madalena

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2017

ISBN
9789059567948

Aantal pagina's
34

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Story Path

Vertaler(s)
Saskia Peeters