Jorrit en de jacht op de kopie

Coverafbeelding van: Jorrit en de jacht op de kopie

Trefwoord(en)
spanning
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Jorrit ontdekt op een goed afgeschermde plek een vreemd object. Het intrigeert hem, want dat object blijkt zijn naam en GSM-nummer te kennen. Het weet zelfs wat hij denkt! In het hotel van zijn ouders zijn ondertussen drie ‘onderzoekers’ aangekomen. Wat zij van plan zijn is niet duidelijk, maar Jorrit ontdekt dat zij naar het object op zoek zijn. Samen met zijn buurmeisje Marjolein moet Jorrit proberen de ‘onderzoekers’ op een dwaalspoor te brengen.

Dit verhaal neemt de lezer mee op een avontuur waarin Jorrit zijn best moet doen om het object uit de handen van de ‘onderzoekers’ te houden. Helaas voert het de lezer mee in een vrij ongeloofwaardig gebeuren. Hoe en waarom de ‘onderzoekers’ het object moeten vinden, wordt in het ongewisse gelaten. Hoe het object daar terecht is gekomen, is al eveneens vrij onduidelijk. De verklaring kan de lezer niet echt overtuigen. Waarom Jorrit is wie hij is, wordt al evenmin grondig verklaard. Hoe het met de ‘kopie’ zit is ook niet duidelijk. En wat het object allemaal kan, is al even ongeloofwaardig.
Op de cover staat ‘een avontuur op Texel’. Is dit een verkooptrucje? Want in het hele verhaal wordt slechts éénmaal een vermelding gemaakt van een plaatsnaam op dit eiland. Voor de rest zou het verhaal zich om het even waar hebben kunnen afspelen waar er duinen en bossen zijn. Daarbij struint Jorrit zomaar door de duinen, iets wat op Texel zeker niet geapprecieerd zou worden.
De beide jongeren worden wel levensecht beschreven – al doet Jorrit dingen die hij normaal nooit zou kunnen – en de dialogen zijn vlot. De ‘onderzoekers’ worden dan weer vrij stereotiep onvriendelijk en bars beschreven.
Een verhaaltje van dertien in een dozijn dat Texel zeker geen eer aandoet.

Pol Van Damme - juni 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Martin Kuip

Uitgeverij
Elikser   


Jaartal
2018

ISBN
9789463650441

Aantal pagina's
179

Prijs
€16,50