Joris en het reuzenraadsel. Een Bofkont op reis

Coverafbeelding van: Joris en het reuzenraadsel. Een Bofkont op reis

Trefwoord(en)
avontuur
zoektochten
jezelf zijn

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Joris en Glip gaan samen met de maar-niet-heus-reus op bezoek bij zijn zus Reusalie, die in een vuurtoren woont. Maar Reusalie is er niet, wel een deftige man die Pico Bello heet. Hij vertelt hen dat Reusalie gaat trouwen met de koning van het eiland Schone Schijn. Ze gaan er samen naartoe maar bij hun aankomst worden ze in de gevangenis gegooid. Reusalie blijkt weggelopen te zijn en nu moet de maar-niet-heus-reus haar plaats innemen. Hij zorgt ervoor dat Joris en Glip vrijgelaten worden zodat ze op zoek kunnen naar Reusalie. Daar hebben ze de hulp voor nodig van Jack, die altijd geluk heeft. Zo belanden ze in Siberië en vinden er Reusalie. Maar die wil niet terug. Zullen ze haar kunnen overtuigen?

Joris en Glip leerden elkaar kennen tijdens een vorig avontuur in ‘Een Bofkont in Pechstad’, waarna ze vrienden werden. Ze beleven nu een nieuw avontuur waarbij ze heel wat rondreizen, op zoek naar Reusalie. Ondertussen komt de boodschap van het verhaal duidelijk naar voor. De inwoners van Schone Schijn kijken alleen maar naar het uiterlijk, niemand kan er zichzelf zijn, alles moet blinken en overdreven netjes zijn. Reusalie werd verliefd op de koning toen die gewoon zichzelf was, maar eenmaal op zijn eiland deed hij gewoon mee met alle inwoners. Daarom liep Reusalie weg. Gelukkig bedenkt Glip een plan om alles weer goed te krijgen. Een mentaliteitswijziging gedaan krijgen lukt niet van de ene dag op de andere, maar de eerste stappen zijn gezet.
De vrolijke sfeer van het verhaal zorgt ervoor dat die boodschap niet te zwaar overkomt. Er zit genoeg actie en humor in het verhaal om het geheel luchtig en toch spannend te houden. Ook de expressieve illustraties dragen daartoe bij.
Een spannende zoektocht die voor een verrassend avontuur zorgt.

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Thijmen Gijsbertsen   

Illustrator
Marja Meijer   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2019

ISBN
9789000359493

Aantal pagina's
95

Prijs
€12,99