Jonathan

Coverafbeelding van: Jonathan

Trefwoord(en)
circus
moed
volhouden

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De kleine eend Jonathan heeft een droom. Hij wil in een circus werken, want hij kan een Kunst. Dapper trekt hij naar het circus, waar hij zijn Kunst toont. De giraf aan de inkom van het circus wil hem een kans geven en stuurt hem door naar de andere artiesten. Maar voor het krokodillennummer is hij te bang, voor het poedelnummer niet lenig genoeg, als acrobaat te klein en als kanonskogel te licht. Moedeloos wil hij vertrekken, maar dan bedenken de artiesten een plan zodat Jonathan toch kan blijven…

Jonathan is een vertederend hoofdpersonage. Je raakt al ontroerd wanneer hij zijn Kunst toont, een wankele poging om op één pootje te staan. Alle artiesten komen knap in beeld, maar Jonathan is geen meerwaarde voor hun nummer, integendeel. Het mooiste moment is wanneer Jonathan wil vertrekken en al die artiesten hem willen helpen om zijn droom waar te maken. Prachtig.
De tekst leest prettig voor, ook al zijn het wel erg kleine letters. Zo is er natuurlijk wel meer plaats voor de sfeervolle, kleurrijke illustraties die de sfeer van een circus raak weergeven. Er zijn ook fijne details te ontdekken in de paginagrote illustraties, zoals de poedel met het gebroken pootje in de tribune, of een boek met de titel ‘Hoe tem je een mens?’. Leuke knipoogjes voor de voorlezer om nog meer te kunnen vertellen dan de tekst.
Een warm en vertederend verhaal over een eendje met een Grote Droom.

Mik Ghys - mei 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Mathilde Stein   

Illustrator
Nadya Bonten-Slenders   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047714668

Aantal pagina's
29

Prijs
€14,99