Jij met mij

Coverafbeelding van: Jij met mij

Trefwoord(en)
poëzie
rijmen
fantasie

Genre
poëzie

Vanaf
4 jaar

Op de spiegelgladde baren
Op de spiegelgladde zee
Varen jij en ik en ik en jij
Tweezaam met z’n twee

Zo begint het titelgedicht, waarin een egel en een konijn door hun eigen spiegelbeeld varen waardoor de wereld zich omgekeerd aan hen toont.
In de andere gedichten wil een vis zich wassen, spiedt een reus met twee linkerogen en nog meer linkerlichaamsdelen al jaren rond zonder iets te vinden, zijn de broertjes salamander altijd samen maar wie is de een en wie is de ander?, vaart het oorlogsschip een avontuur op de linoleumzee van de keuken, en nog veel meer…
En toen was ik de olifant en jij de fluit, en toen was het einde, toen was het uit.

Twintig versjes lang jongleert Henkes met taal als een flexibele woordkunstenaar.
Hij schrijft ritmische verzen die rijmen met een woordenschat die bol staat van de fantasie. Hij haalt woorden uit hun context en geeft ze een andere betekenis, doorprikt de gangbare grammatica en creëert zo beelden en zinnen die aan de logica voorbijgaan.
Speels is het minst wat je kan zeggen van zijn verhalende verzen. Ze smeken je om luidop voorgelezen te worden en zo laten ze zich proeven en wurmen zich snel in je oren.
Van den Heuvel vult de verzen aan met dromerige beelden. Zij schildert werelden vol fantasie waarin je zelf zou willen verdwalen. Haar prenten versterken de gedichten en omgekeerd. Als twee handen op één buik.
Ideaal om samen in weg te dromen en voor te lezen voor een publiek vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 8 jaar.

Eric Vanthillo - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Robbert-Jan Henkes

Illustrator
Marga van den Heuvel

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2017

ISBN
9789045120164

Aantal pagina's
46

Prijs
€15,99