Jij lievert

Coverafbeelding van: Jij lievert

Trefwoord(en)
liefde
poëzie
erotiek
seksualiteit

Genre
poëzie

Vanaf
16 jaar

‘Jij lievert’, oorspronkelijk uitgegeven in 2002 en in 2003 meer dan verdiend bekroond met een Boekenpluim, kreeg nu een wederuitgave als geschenkboek in een kleiner formaat. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Want de zuinige woorden en de fragiele prenten zijn zo onverwoestbaar broos dat je ze stuk voor stuk koestert als ware het parels.
De Kockere beschreef vele vormen van de oprechte liefde in poëtische verzen. Hij speelt met taal en context als geen ander. Telkens kort en krachtig (maximum 160 tekens en dus perfect sms-baar) en met een speelse woordenschat. Lichtjes in de ogen, naakt slapen met alleen maar 2 lichamen om elkaar toe te dekken, lepeltjelig, de eerste keer, … Alles komt aan bod en er is altijd wel iets waar je je in herkent of waarvan je droomt.
De luchtige tekeningen van Clement zijn al even speels, verrassend en frivool. Zij tekent koppels, blote lijven en lieve en al dan niet pikante standjes als was de liefde één grote speeltuin van verlangen en ontmoeten, van samenzijn en in elkaar opgaan. Met deze juweeltjes van prenten debuteerde zij destijds in het boekenlandschap. Een debuut dat kan tellen! Alleen al daarom meer dan waard om aan te kopen. Maar meer nog om te geven aan je geliefde of aan eender wie als geschenk, als hebbeding, als koesterboek.

Eric Vanthillo - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Geert De Kockere   

Illustrator
Sabien Clement   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2015

ISBN
9789462910171

Aantal pagina's
46

Prijs
€9,95