Jij + ik

Coverafbeelding van: Jij + ik

Trefwoord(en)
poëzie
liefde

Genre
poëzie

Vanaf
6 jaar

In het voorwoord van dit miniatuur gedichtenbundeltje pleit de auteur ervoor dat je je best moet doen om de liefde te voeden. Want die liefde is een ingewikkeld, mooi en noodzakelijk goed.
En die liefde voor de liefde straalt ervan af in elk gedicht.
Hoe je als je verliefd bent vleugels krijgt en opstijgt tot hoog in de wolken. Over een moeder die iets heeft met Sinterklaas en haar zoon die haar een brief schrijft. Over de oude dame die altijd zwaaide van achter haar venster, tot ze er op een dag niet meer was. Sindsdien lijkt het of zij van boven zit te zwaaien. Over het niet durven zeggen “ik hou van jou” maar het dan opschrijven in een gedicht. Over gelukkig zijn met jezelf, en over zoveel meer.
Elk gedicht is fris en speelt subtiel met taal en emoties. Alles is vlot lees- en herkenbaar voor jong (vanaf 6 jaar) en oud en heel oud. Want de liefde en de beschreven inhouden zijn van alle leeftijden.
De vrolijke prenten van Fiep Westendorp illustreren het geheel perfect. Zij toont scènes uit de gedichten met een zekere afstandelijkheid, waardoor zij de woorden niet overtroeven, maar netjes versterken. Nergens vind je echter een bronvermelding terug over deze prenten, want Westendorp stierf in 2004. 

Eric Vanthillo - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Mark Haayema   

Illustrator
Fiep Westendorp   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2022

ISBN
9789047629498

Aantal pagina's
46

Prijs
€7,99