Jij bent mijn tomaatje

Coverafbeelding van: Jij bent mijn tomaatje

Trefwoord(en)
groenten
fruit
helpen
vriendschap
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Höngry is een jonge Nederlandse uitgeverij die fruit en groenten hip en aantrekkelijk wil maken. Met veel fantasie en humor lanceren zij boek na boek in verschillende formaten en voor verschillende leeftijden, en tussendoor vind je er ook inpakpapier, t-shirts, stickers, kleurplaten, …
Deze ‘Jij bent mijn tomaatje’ is er zo eentje. Het is een stevig, kleurrijk en eenvoudig kartonboekje over Teddy Tomaatje die altijd klaar staat om zijn vele vrienden te helpen. De verdrietige banaan kriebelt hij tot zij weer lacht, met de bange watermeloen kruipt hij gezellig onder een dekentje, met de aubergine speelt hij in de plassen, de zieke maïs verzorgt hij goed, enzovoort. Tot hij zelf over een kei struikelt, dan staan al zijn vrienden klaar om hem te helpen.
Elke vriend(in) krijg een dubbele, kleurrijke pagina toegewezen met daarop wervelende prenten en een tekstje op rijm. De prenten zijn grappig, fantasierijk en zitten vol leven. Ze doen je voortdurend grinniken. De tekstjes echter zijn stroef en lijken in een rijmschema gedwongen. Mits een gedegen redactie had dit vlotter gekund.
Maar het geheel verleidt je wel om voortaan meer groenten of fruit te eten. En niet alleen te eten…

Eric Vanthillo - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Höngry   

Illustrator
Bram De Baere   

Uitgeverij
Höngry   


Jaartal
2023

ISBN
9789464519068

Aantal pagina's
24

Prijs
€14,95