Jij bent het einde

Coverafbeelding van: Jij bent het einde

Trefwoord(en)
liefde
vriendschap
zoeken
vinden
filosoferen

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Die ochtend zegt Aya tegen Zain “Jij bent het einde”.
Daardoor laat hij zijn gedachten de vrije loop en hij besluit: het einde van dit alles is ver. Je kan het niet zien. En als ik het vind, ziet Aya me dan nog staan? Hij gaat op pad om uit te zoeken of hij het einde kan vinden. Ligt het voorbij de laatste huizen en de toren, tot ver voorbij de velden en de allerlaatste koe? En zal het daar ophouden? Of komt er dan een nieuw einde? Misschien moet hij de wolken volgen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zijn tocht gaat alsmaar verder. Tot aan de zee, en zelfs daar houdt het niet op. Een reusachtig schip vaart hem voorbij en een matroos brengt hem tot nieuwe inzichten. Maar Zain wil verder. Voor Aya verlegt hij elke grens en durft hij elke uitdaging aan. En dan, als alle einde uit zijn hoofd is en zijn voeten blijven staan, dan …

Voor dit bijzondere prentenboek werkten de auteur en de illlustrator intens samen om te komen tot dit filosofisch getinte werk dat jong én oud bekoren kan.
Het geheel oogt als een dromerig hebbeding in aantrekkelijk oblong-formaat met zacht gekleurde prenten met gemixte technieken waarin kleurpotloden de hoofdtoon voeren. Zij zijn geen kant-en-klare afbeeldingen, maar composities vol vermoeden die je verbeelding prikkelen.
Het verhaal in handgeletterde tekst oogt als een persoonlijk dagboek dat je aandacht trekt en vasthoudt.
Dit is het soort boek dat vele gedachten oproept en gesprekken opent met een grote dosis verwondering in de kern. Over het leven en over de liefde of over vriendschap. Achteraan vind je nog als fijne extra een QR-code die je naar 2 luisterliedjes voert die speciaal voor dit verhaal geschreven zijn.
Een opvallend prentenboek dat zijn plaats verdient door zijn eigenheid en zijn gelaagdheid. 

Eric Vanthillo - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Marien   

Illustrator
Penelope Deltour   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2022

ISBN
9789002277153

Aantal pagina's
34

Prijs
€16,99