Jij begint

Coverafbeelding van: Jij begint

Trefwoord(en)
poëzie
liefde
dood
leven
emoties
verwondering

Genre
poëzie

Vanaf
12 jaar

Deze omvangrijke bundel bevat 78 heldere gedichten van Kees Spiering die eerder verschenen in tal van bundels of diverse uitgaven. Het is een mooi (en geslaagd) opzet om ze te verzamelen in één boek.
Zijn poëzie lijkt eenvoudig en leest gemakkelijk weg. Zijn onderwerpen zijn divers en uit het leven gegrepen: liefde, dood, ouders, grootouders, vriendschap, taal, schoonheid, ziek zijn, … Maar altijd is er die onderliggende laag die het interessant maakt en die zijn gedichten speciaal maken. Ook hoe hij speelt met ritme en rijm doet je verbazen over zoveel bescheiden talent.
Het geheel dient zich aan als een broze verzameling (vaak verhalende) gedichten die zich onder je huid en in je gedachten nestelen.
De illustraties en de totale vormgeving van Alette Straathof kloppen perfect hierbij. Zij zijn al even helder en eenvoudig, maar evenzeer gelaagd en verscheiden. Met heldere lijnen tekent zij herkenbare figuren in composities die de realiteit overstijgen. De enige kleuren zwart en blauw op wit creëren een mooie soberheid die de gedichten niet verdringen maar beter aanvullen.
Duidelijk een resultaat van een gedegen samenwerking!

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2019.

Eric Vanthillo - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Kees Spiering

Illustrator
Alette Straathof   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2018

ISBN
9789024581481

Aantal pagina's
12

Prijs
€19,99