Jessie tekent een beste vriendin

Coverafbeelding van: Jessie tekent een beste vriendin

Trefwoord(en)
vriendschap
zorgen maken
gevoelens

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Jessie kijkt uit naar de start van het nieuwe schooljaar. Dan ziet ze eindelijk haar beste vriendin Vera terug, die de hele vakantie weg was. Maar wanneer ze elkaar zien op de speelplaats lijkt Vera veranderd. Ze is plots goeie maatjes met Romy, een van de gemeenste meisjes van de klas. Daardoor voelt Jessie zich plots erg eenzaam, want andere vrienden heeft ze niet. Op school gaat ze regelmatig naar Mevrouw Heinen, de lerares gevoelens, waar ze kan praten over wat haar bezig houdt. Die raadde haar aan om in een dagboek te schrijven, wat ze dan ook doet in briefvorm aan haar hond Cosmo. Na een poosje ontdekt ze dat ook andere kinderen naar de lerares gevoelens gaan. Ze raken aan de praat en worden zelfs vrienden. Tot Vera en Romy doen alsof ze Jessie als vriendin accepteren. Eerst is Jessie dolgelukkig, ze heeft Vera terug. Maar dan beseft ze dat ze haar nieuwe vrienden weer kwijt is. En wil ze dat wel?

Dit gevoelvolle dagboek duikt in de warrige wereld van Jessie. Ze maakt zich zorgen om alles: haar familie, haar broertje, haar hond en vooral haar oude en nieuwe vrienden. Haar gevoelens zijn heel herkenbaar, ook al zijn ze dikwijls erg chaotisch maar dat hoort bij haar innemende persoonlijkheid. Het ontstaan van de nieuwe vriendschappen is knap beschreven, ze komen meestal uit onverwachte hoek en Jessie leert haar vooroordelen wegwerken. Dat alles wordt op een luchtige en grappige manier gebracht, ook al is het afscheid van een beste vriendin door het uit elkaar groeien altijd moeilijk.
Jessies belevenissen in dagboekvorm kregen grappige cartoonachtige illustraties, wat zorgde voor een erg uitnodigend resultaat. Het is dan ook een plezier om in Jessies wereld te duiken en met haar mee te leven.
Een vrolijk en gevoelvol dagboek over vriendschap en familieperikelen.

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Sara Shepard

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2023

ISBN
9789464530568

Aantal pagina's
264

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Penny Draws a Best Friend

Vertaler(s)
Hanneke Majoor