Je allereerste verhalen van Kikker

Verhalen over Kikker zijn steeds een plezier om voor te lezen. In deze bundel werden drie oude verhalen bijeen gebracht en op stevige kartonnen bladzijden gedrukt: Kikker gaat zwemmen, Kikker gaat logeren en De picknick van Kikker. Ideaal dus om voor te lezen aan jonge kleuters.
Wanneer Kikker en Eend gaan zwemmen, komen ze Varkentje en Haas tegen in een bootje. Varkentje duikt mee het water in waardoor de boot begint te schommelen en Haas in het water valt. Gelukkig is Rat in de buurt om Haas te redden want die kan niet zwemmen. Hoog tijd dus voor de eerste zwemles.
Op een dag wil Beertje gaan logeren bij Varkentje. ’s Avonds kan Kikker niet slapen omdat hij bezorgd is. Hij gaat naar Varkentje en blijft er mee logeren.
Wanneer Kikker merkt dat zijn brood verdwenen is, blijken bij Eend de aardbeien weg te zijn en bij Varkentje de pudding. De wortels en het lievelingsboek van Haas zijn weg en de viool en een fles limonade van Rat ook. Iedereen gaat zoeken en ze vinden alle spullen bij Kat. Die belooft om nooit meer iets weg te nemen en allemaal samen genieten ze van een picknick.

Zoals steeds lopen alle belevenissen van Kikker goed af. De spanning wordt mooi opgebouwd, waardoor kleuters erg benieuwd worden naar de afloop. De tekst leest vlot voor en heeft rake dialogen. En dan zijn er de illustraties, die zoals steeds zeer uitnodigend zijn en tot de verbeelding spreken. Of dit nu een eerste kennismaking met Kikker en zijn vriendjes is of niet maakt niet uit, deze verhalen zijn aantrekkelijk en speels voor iedereen. Kikker is immers het ideale vriendje van elke kleuter.

Mik Ghys - februari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Max Velthuijs   

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
Kikker

Jaartal
2021

ISBN
9789025882228

Aantal pagina's
43

Prijs
€16,99