Jan, de onderjebedkijkman (met hulpje)

Coverafbeelding van: Jan, de onderjebedkijkman (met hulpje)

Trefwoord(en)
bang
redden
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Gijs ligt in bed maar kan niet slapen. Hij denkt dat hij net een raar geluidje hoorde onder zijn bed. En dan hoort hij het nog een keer. Hij roept zijn papa maar die durft niet kijken. Hij roept liever de hulp in van Jan, de onderjebedkijkman, en zijn hulpje. Die komen onmiddellijk met een loeiende sirene aangereden. Ondertussen heeft de politie de straat al afgezet. Jan en zijn hulpje vangen wat onder het bed zit in een grote zak en willen die naar de ruimte sturen. Maar dat mislukt en de zak valt open. Nieuwsgierig gaat Gijs kijken en daar doet hij een verrassende ontdekking…

Wat een grappige buitenproportionele paniek bij het horen van een geluidje onder het bed. Dat papa al niet onder bed durft kijken is al een mooi gegeven, dat er spectaculaire hulp bijgehaald wordt is nog grappiger. Zeker als het dan allemaal anders loopt dan verwacht. En de rekening? Die is maar 5 euro, een koopje!
Het verhaal leest vlot voor en de illustraties vertellen mee het verhaal. Ze bouwen mee de sfeer van het verhaal op en tonen heel wat details wanneer Jan, de onderjebedkijkman, opgeroepen wordt. De gebruikte humor in dit verhaal zal vooral oudere kleuters aanspreken.
Een spannend verhaal met een geruststellend einde voor wie soms iets hoort onder zijn bed.

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Erik Nieuwenhuis

Illustrator
Erik Nieuwenhuis

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025772062

Aantal pagina's
29

Prijs
€13,99