James is z’n mens kwijt

Coverafbeelding van: James is z’n mens kwijt

Trefwoord(en)
huisdieren
honden
verloren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Hond James houdt van zijn huismens Tim. Die is netjes, speelt met zijn bal en eet af en toe een lekker hapje. Toch zou James liever twee mensen hebben. Op een dag gaat hij wandelen met zijn mens in het park. Tot hij twee eekhoorns ziet en hen achterna rent. Even later ontdekt hij dat hij zijn mens kwijt is. Hij gaat in heel het park op zoek maar vindt hem niet. Gelukkig vindt een parkwachter James en brengt hem terug naar Tim. Die heeft ondertussen vriendschap gesloten met een meisje met een lieve hond. Zo gaat James’ wens in vervulling.

Dit verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van James, de hond. Hij beschrijft zijn leefomgeving en zijn mens. Ook hoe hij een wandeling in het park ervaart. En zijn grote droom: een tweede mens. Een droom die aan het einde van dit verhaal werkelijkheid wordt. Maar eerst moet James nog een spannend avontuur beleven, want hij is even zijn mens kwijt. Met andere woorden: hij is verloren geraakt, de weg kwijt.
Door die invalshoek vanuit hond James is dit een grappig voorleesverhaal. De tekst rijmt en zorgt voor een prettig voorleesritme. De kleurrijke illustraties vol herkenbare en grappige details zijn een plezier om samen te bekijken. Zo liggen er andere boeken van deze auteur op de grond van de slaapkamer van Tim, en op de vensterbank herken je de volledige boekenreeks van Harry Potter (al zijn het wel de Engelse covers). De donkere illustraties tijdens James’ avontuur in het park zorgen voor mooi opgebouwde spanning.
Een grappig en spannend verhaal over een hond die even zijn mens kwijt is.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Rob Biddulph   

Uitgeverij
Flamingo   
BBNC   


Jaartal
2021

ISBN
9789045326399

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Dog Gone

Vertaler(s)
Denise Bos