James Hond en de Elfenbank

Coverafbeelding van: James Hond en de Elfenbank

Trefwoord(en)
zee
avontuur
vissen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

James Hond is de slimme hond van André die een visrestaurant aan zee heeft, waar de beste zeetong wordt opgediend. Die zeetong wordt door een lokale visser geleverd. Maar er is een kaper op de kust die met moderne middelen alle vis wegkaapt. James Hond zal trachten om met zijn scherpe speurneus een mythische plek te ontdekken waar nog wel veel zeetong te vissen is.

Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van James Hond, in de ik-vorm. De lezer kijkt dus mee door de ogen van de hond en hoe hij de wereld om hem heen ervaart. James Hond is wel een erg slimme hond die met zijn baasje kan communiceren – zijn baasje verstaat zijn geblaf en James verstaat de mensentaal – en hij kan ook ‘praten’ met andere honden.
Het verhaal is vrij eenvoudig. De ‘kleine man’ die met zijn gezonde werkijver het moet afleggen tegen de grote industriële vissersvloot waarvan de eigenaar niet terugschrikt om op slinkse wijze de kleine visser te dwarsbomen en het werken onmogelijk te maken.
Het verhaal is in een makkelijk leesbare taal geschreven in een vrij grote letter. Een aantal paginagrote stripachtige zwart-wit illustraties visualiseren de sfeer van het verhaal.
Het verhaal wil jonge AVI-lezers uitdagen om uitgebreidere verhalen met meer tekst toch te lezen.

Pol Van Damme - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Noëlla Elpers

Illustrator
Arnold Hovart

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
James Hond

Jaartal
2018

ISBN
9789461318459

Aantal pagina's
124

Prijs
€15,00