Isa’s droom

Coverafbeelding van: Isa’s droom

Trefwoord(en)
zoektochten
identiteit
filosoferen
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Na een tegenvallende auditie voor een talentenjacht lijkt de wereld van de zelfvoldane Alysha, zoals Isa zich laat noemen, in te storten. In een impulsief moment neemt ze een grote dosis slaappillen en geraakt in coma. Als ze ‘ontwaakt’, bevindt ze zich in het Binnenland, de wereld van haar innerlijk. Daar ziet ze haar overleden broer Seb terug en die neemt haar mee op sleeptouw om haar kwijnende Binnenland weer te doen herleven. Daarvoor zal Isa het moeten opnemen tegen haar zelfvoldane evenbeeld Alysha. Maar Alysha heeft het Binnenland stevig in handen en laat zich niet zomaar verdrijven. En de tijd dringt…

Dit verhaal speelt zich voor het grootste deel af in het hoofd van Isa. Ze ontdekt er haar verschillende gemoedstoestanden en verbaast zich over haar eigen gedachten en herinneringen. Haar Binnenland is ook erg uitgebreid en bevat alle elementen die zich in haar hoofd bevinden: dromen, herinneringen, weggeduwde gevoelens…Het Binnenland wordt beschreven als een op zichzelf staande wereld die door Isa zelf bedacht is. Soms vraagt ze zichzelf ook af waarom ze zich die wereld heeft bedacht zoals hij haar nu voorkomt. Al kan ze er op dat ogenblik niets aan veranderen. Ze kan hem niet anders bedenken terwijl ze er zelf is, want doordat ze in coma ligt, krijgt het Binnenland geen nieuwe impulsen om te veranderen of te evolueren.
Het is een intrigerend verhaal waarbij de lezer zelf begint te bedenken hoe hij/zij de eigen Binnenwereld heeft gecreëerd. Het verhaal biedt ook heel wat stof tot nadenken over het eigen handelen en denken en bevat heel wat boeiende gespreksstof. Het verhaal heeft een alwetende auteur vanuit het standpunt van Isa. Zodoende krijgt de lezer de informatie zoals Isa ze ervaart door de ogen van de auteur. Hoewel het verhaal heel wat vaart heeft, bevat het niet echt spannende gebeurtenissen. De lezer blijft wel geboeid door het gegeven van het verhaal.
Het verhaal doet denken aan ‘Bad trip’ van Luc Descamps waarin een gelijkaardig gegeven aan bod komt.
‘Isa’s droom’ verscheen eerder in 2008 bij uitgeverij Querido. Een intrigerend verhaal dat aanzet tot nadenken.

Pol Van Damme - september 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Marco Kunst   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2015

ISBN
9789047707066

Aantal pagina's
300

Prijs
€16,95