Isabella gaat logeren

Coverafbeelding van: Isabella gaat logeren

Trefwoord(en)
logeren
school
wedstrijden
valsspelen
toveren

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Isabella Maan is speciaal. Haar mama is een fee en haar papa is een vampier. Isabella is een beetje van allebei. Ze kan vliegen en heeft een toverstokje waar ze al goed mee overweg kan. Dat komt goed van pas wanneer ze mag logeren bij haar beste vriendin Zoë. Die wil meedoen met een klaswedstrijd om de beste taart te bakken. Als ze winnen, mogen ze aanwezig zijn bij de opnames van haar favoriete tv-programma ‘Cake en koekjes’. Ze bedenken een prachtige taart maar tijdens het bakken wil Zoë dat Isabella af en toe wat tovert. Daardoor wordt de taart fantastisch. Maar Isabella voelt zich schuldig. Ze vindt dat ze vals speelt en wil niet met die taart meedoen aan de wedstrijd. Maar Zoë brengt de taart toch mee naar school. Isabella weet niet hoe ze dit moet oplossen.

Isabella is dolgelukkig dat ze mag logeren bij Zoë. Dat is de allereerste keer dat ze dat doet, en eventjes heeft ze het er moeilijk mee. Tot Zoë haar helemaal geruststelt. Nadien heeft Isabella last van schuldgevoelens. Want meedoen aan een wedstrijd en toveren, dat mag niet samengaan. Maar het is zo moeilijk om haar vriendin teleur te stellen.
Al deze gevoelens zitten fijn verwerkt in een herkenbaar verhaal met luchtige illustraties. De vlotte tekst en vinnige dialogen zorgen voor een sprookjesachtige sfeer met realistische trekjes. De lichtroze kaft en de brave personages zorgen voor een lief en zoet verhaal. En zo hebben de fans Isabella graag!

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Harriet Muncaster   

Illustrator
Harriet Muncaster   

Uitgeverij
Blloan   


Reeks
Isabella Maan

Jaartal
2020

ISBN
9789403217291

Aantal pagina's
111

Prijs
€10,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Isadora Moon Has a Sleepover

Vertaler(s)
Katleen Olaerts