Is er dan niemand boos?

Coverafbeelding van: Is er dan niemand boos?

Trefwoord(en)
dieren
emoties
boos
verhalenbundel
vriendschap

Genre
voorleesboek

Vanaf
6 jaar

De verhalen uit deze bundel verschenen reeds eerder in 2002 in een bundel met dezelfde titel. Toen werd hij geïllustreerd door Annemarie Van Haeringen en bestond hij uit 23 verhalen, waarvan er 11 werden voorgelezen op een cd door de auteur zelf.
Deze heruitgave mag er zijn, vooral door de verrassende illustraties van Boutavant, die het geheel erg aantrekkelijk maken.
De klipdas liep elke avond boos het kleine heuveltje op omdat de zon onderging. Avond na avond… De olifant was elke keer weer boos op zichzelf omdat hij steeds in de bomen klom (om er daarna steeds weer uit te vallen). De aardworm en de tor waren om te boost op elkaar. Het aardvarken stond op zijn hoofd, want als hij op zijn benen stond, werd hij boos. De kreeft bezocht de muis met een koffertje vol boosheid. Enzovoort, 11 verhalen lang.
Tot het 12de en laatste verhaal, waar de boosheid verdwenen was …
Stuk voor stuk sterke verhalen zoals alleen Tellegen ze kan schrijven. Vlot (voor)leesbaar en interessant voor zowel kinderen als volwassenen. De kleinmenselijkheid waarmee hij tal van dieren neerzet is soms schrijnend maar altijd weer hartverwarmend. Elk verhaal concentreert zich telkens rond één duidelijke emotie of handeling en associeert er dan op verder, om te eindigen met een open einde dat je als lezer (luisteraar) achterlaat met een gevoel van schoonheid en verwondering.
De kleurrijke illustraties geven het geheel een warme, ouderwetse sfeer. Op een kinderlijk naïeve wijze vatten zij perfect de wereld van Tellegen in fantasierijke beelden vol details die prettig te ontdekken zijn.
Kortom, een (voor)leesbundel om te koesteren!

Bekroond met het Gulden Palet 2015.

Eric Vanthillo - november 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Toon Tellegen

Illustrator
Marc Boutavant

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2014

ISBN
9789045116884

Aantal pagina's
82

Prijs
€15,99