Inspiratiekaarten voor omgaan met gemis, rouw en afscheid

Coverafbeelding van: Inspiratiekaarten voor omgaan met gemis, rouw en afscheid

Trefwoord(en)
dood
afscheid
missen
verwerken
verdriet

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Vorig jaar verscheen het boek ‘Alles wat was’, een toegankelijk werk voor jong én oud rond dood en afscheid nemen en alle emoties eromheen. Het boek ging niet alleen over de dood, maar even goed rond het afscheid nemen van je huis bij een verhuis of van vrienden die verhuizen, het afscheid van je school als je overgaat, van dieren die sterven, en zoveel meer. Het was een uiterst dankbaar boek bij de verwerking van al deze emoties.
De makers van dit boek (auteur én illustrator) maakten nu dit doosje met daarin 40 inspiratiekaarten. Kaarten die je kan gebruiken bij het verwerken van emoties bij moeilijke momenten. Om stilletjes in je eentje te lezen en er troost uit te halen, om samen met iemand anders het verdriet te delen en bespreekbaar te maken, of om in groep die diepe emoties te delen en te verwerken.
De kaarten zijn verschillend opgezet en daardoor ook verschillend bruikbaar:
– vragen om over na te denken en met iemand te bespreken (zoals ‘Uit jij gemakkelijk je verdriet of keer je eerder naar binnen?’)
– tips om jezelf of iemand anders te troosten (zoals ‘Bak een taart voor iemand’)
– uitspraken om te lezen en jezelf te troosten (zoals ‘Afscheid is geen eindpunt, maar een verandering’)
– creatieve opdrachten om je verdriet te verwerken (zoals ‘Houd een rouwdagboekje bij van je gevoelens en je herinneringen’)
De kaarten zijn verzorgd uitgegeven met fijne illustraties en fraaie kleuren.
Een mooi, handig en werkzaam doosje vol troost en mogelijkheden tot verwerking als aanvulling bij het boek, of los ervan.

Eric Vanthillo - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Stine Jensen   

Illustrator
Marijke Klompmaker   

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2021

ISBN
9789020695489

Prijs
€14,99