In het hol van de wolf

Coverafbeelding van: In het hol van de wolf

Trefwoord(en)
dieren
detective

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Haas werd vermoord in het Verre Bos. Inspecteur Das zou eigenlijk het liefst met winterslaap gaan maar hij moet nu eerst deze moord oplossen. Samen met de erg ambitieuze politieagent Daskat. Alle sporen lijken naar Wolf te wijzen en Daskat trekt al gauw zijn conclusies. Maar Das is niet zo overtuigd en zet het onderzoek verder.

Bijzonder leuk en origineel dierenverhaal waarin de eigenschappen van de dieren erg goed in het verhaal zijn ingepast. In dit dierenverhaal hebben de dieren menselijke eigenschappen. Ze gaan op café, ze lopen op twee poten, ze praten, ze denken als mensen, ondervragen een verdachte aan een tafel enzoverder. Maar ze behouden wel hun dierlijke eigenschappen. Ze wonen in een hol, de das wil met winterslaap, de mol graaft gangen …
Het verhaal leest bijzonder vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Zeker omdat Daskat telkens denkt de oplossing te kennen die dan steeds niet helemaal blijkt te kloppen. De vele kleurrijke illustraties passen perfect bij het verhaal en geven het een meerwaarde.
Een heel geslaagde dierendetective. Beslist het lezen waard!

Pol Van Damme - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Anna Starobinets   

Illustrator
Marie Muravski   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2019

ISBN
9789045123431

Aantal pagina's
105

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Russisch

Originele titel
Зверский Детектив. Β лоґове волка

Vertaler(s)
Herma Dijkema
Marjolijn Muntinga