In het bos

aanrader Coverafbeelding van: In het bos

Trefwoord(en)
bossen
dieren
vriendschap
trouwen
helpen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Dit is een verrassend prentenboek vol blije kleur met niet minder dan 3 originele verhalen die zich allemaal ‘in het bos’ afspelen en die je met plezier (voor)leest.
In een eerste verhaal is Leen het paard droevig want hij wil een eenhoorn zijn. Daar zorgen zijn vrienden de pinguïns graag en met heel veel vindingrijkheid voor…
In een tweede verhaal zijn de manen van Leo de leeuw verdwenen. Na een zoektocht die op niets uitdraait, weten Leen, de pinguïns en de beer een fijne oplossing…
In het eerste verhaal waren de pinguïns het bos aan het versieren voor de bruiloft van Roos de vos en in het tweede verhaal wilden ze eraan verder werken. Maar nu, in het derde verhaal, is het zo ver. Er is echter een probleem: Wolf heeft de bruidstaart gestolen. Nu kan de bruiloft niet doorgaan, snikt Roos. Maar iedereen is al onderweg met allerlei lekkers. Ook hier weer zal de vriendschap zegevieren en de oplossing nabij zijn. En het verhaal eindigen, zoals bij elk verhaal, met de levenslustige roepzin van alle dieren samen: “Wees blij!”
Alle drie stuk voor stuk warme verhalen die je met plezier (voor)leest. Ze zijn eenvoudig maar toch gevarieerd en verrassend. Karige zinnen vertellen het hoogstnodige, de rest verzin je er zelf bij. Zo wordt je verbeelding met gemak gestimuleerd.
De dieren zijn herkenbaar en toch vol fantasie. Heerlijk om deze niet voor de hand liggende dieren samen in een bos te zien leven. De milde humor doorheen de verhalen doet je voortdurend lichtjes glimlachen.
De prenten vol primaire kleuren op heldere witte pagina’s stralen. De afgebeelde dieren zijn al even basaal als hun kleuren. Rowe knipt, plakt en componeert rijke beelden vol details die je graag ontdekt en waarnaar je ook graag terugkeert. Keer na keer.
Een origineel prentenboek om te koesteren! Daarom een aanrader.

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Thereza Rowe   

Illustrator
Thereza Rowe   

Uitgeverij
Flamingo   


Jaartal
2017

ISBN
9789045321370

Aantal pagina's
46

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
In the Woods

Vertaler(s)
Denise Bos