In een slootje ben ik een bootje

Coverafbeelding van: In een slootje ben ik een bootje

Trefwoord(en)
poëzie
rijmen
raden
voorwerpen

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

De grappige titel op rijm geeft goed aan waar het in dit bonte prentenboek om gaat: veel fantasie en verrassende rijmelarijen over alledaagse voorwerpen met telkens de interactieve boodschap: ‘raad wat praat’.
Westera schreef 20 versjes met wisselend rijmschema waarin zij de voorwerpen omschrijft, waarna het aan de lezer is om ze te raden. Die voorwerpen zie je dan op de volgende pagina.
Bv.: “ Stap maar op, ga maar staan. Nee, niet met je schoenen aan! Toe nou maar, ik kan ertegen. Achtenvijftig komma negen. Zeven kilo in een week? Niet slecht. Even aan de lijn doen werkt dus echt. …
Ik ben een weegschaal.
De versjes zijn speels en goed geconstrueerd. Perfect om voor te lezen of samen te lezen. En het speelse karakter van het raden maakt het geheel tot een groot plezier dat je samen deelt.
De kleurrijke prenten maken deze raadselbundel helemaal tot een feest. Verplancke bewandelt nieuwe (illustratie)paden en zoekt nieuwe stijlen. Hij verrast met deze fantasierijke schilderijen die vrij associëren op de thema’s en de voorwerpen. Zijn tekeningen overstijgen de realiteit, prikkelen je verbeelding en vertellen verhalen die op zich staan. Zo verbeeldt hij een hele eigen wereld die je leest en bekijkt en waarin je blijft ontdekken. Rijk en mooi!

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2016.

Eric Vanthillo - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Bette Westera   

Illustrator
Klaas Verplancke   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2015

ISBN
9789401424325

Aantal pagina's
44

Prijs
€14,99