In een potje

Benjamin verzamelt dingen in potjes. Hele gewone dingen en hele bijzondere dingen. Op een dag komt hij Julia tegen die net zo gek is op verzamelen. Samen vinden ze de mooiste dingen. Als Julia vertelt dat ze gaat verhuizen, is Benjamin heel verdrietig. Hoe kan hun bijzondere vriendschap nu blijven bestaan?

In een potje is een bijzonder prentenboek. Het verhaal is uniek en de aandacht die beide personages hebben voor de schoonheid van de natuur is aanstekelijk. Na het lezen van het boek, wil je de wijde wereld intrekken om van alles te gaan verzamelen en van je huis een museum te maken. Origineel aan de illustraties is dat ze deels als strip fungeren. Grote prenten die, zoals in de meeste prentenboeken, een dubbele pagina beslaan, hebben kleinere vakjes in zich die inzoomen op de actie of het verloop ervan schetsen. Die ingreep geeft het verhaal net dat tikkeltje meer.
In een potje is magisch mooi en heel herkenbaar want welke kleuter verzamelt er geen stenen, bloemen maar vooral herinneringen?

Mathilde Lemm - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Deborah Marcero

Illustrator
Deborah Marcero

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2022

ISBN
9789048864706

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
In a Jar

Vertaler(s)
Edward van de Vendel