Ik zoek een woord

aanrader Coverafbeelding van: Ik zoek een woord

Trefwoord(en)
poëzie
taal

Genre
poëzie

Vanaf
8 jaar

“In dit boek staan liefdesgedichten, boze brieven, zoete woorden, maar ook zure. Gevleugelde woorden, beeldtaal, klanktaal, kromtaal, wartaal, en woorden die zich niet laten vangen. Gedichten over alles wat je wel en niet met taal kunt zeggen.”
In deze verzamelbundel staan 167 gedichten van o.a. Toon Hermans, Johanna Kruit, Kees Spiering, Bart Moeyaert, Hans Dorrestijn, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Erik van Os, Ted van Lieshout, K.Schippers, Shel Silverstein, Willem Wilmink, Herman de Coninck, en vele anderen.
In hun nawoord schrijven Hans en Monique Hagen dat bijna elke dichter wel iets over taal heeft geschreven en dat ze die gedichten zijn beginnen verzamelen. Ze hebben zo’n 1400 boeken doorbladerd en 4 jaar lang gedichten opgediept uit hoeken en gaten. Ze hebben ook 19 lestips geschreven die te vinden zijn op hun website: http://hanshagen.nl/ik-zoek-een-woord-lesideeen/
Dit is een mooi vormgegeven hebbeding vol gevarieerde illustraties, inspelend op de inhoud van de gedichten. Dankzij de nauwgezetheid van Hans en Monique Hagen krijg je als lezer een prachtig, uniek en afwisselend boeket gedichten voorgeschoteld.
Een boek om te koesteren, te lezen, te proeven, te herlezen, voor te lezen.
Een aanrader!

Bekroond met een Zilveren Griffel 2014.

Hilde Umans - december 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Hans Hagen   
Monique Hagen   

Illustrator
Deborah van der Schaaf   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2013

ISBN
9789045115382

Aantal pagina's
100

Prijs
€19,95