Ik zie je wel, ik hoor je wel

Coverafbeelding van: Ik zie je wel, ik hoor je wel

Trefwoord(en)
poëzie
leven
kinderen

Genre
poëzie

Vanaf
3 jaar

Deze vrolijke bundel vol eenvoudige versjes voor peuters en kleuters, die ondertussen reeds aan zijn 8ste druk toe is, is een samenstelling van alle verzen uit de eerder verschenen boeken ‘Wiele wiele stap’ uit 1977, ‘Stappe stappe step’ uit 1979, ‘Ik en jij spelen wij’ uit 1982 en ‘Zooo groot’ uit 1993.
De vele korte en heldere versjes zijn herkenbaar, ze gaan telkens over dagelijkse handelingen en gebeurtenissen zoals spelen, grootouders, eten en drinken, plassen op het potje, naar het park, auto’s in de straat, zee en strand, jarig zijn, een baby erbij, pijn hebben, huilen, ziek zijn, televisie kijken, naar de crèche, ruzie maken, wind en regen, fantasiespelen, enz…
Zo goed als alles uit de leefwereld van het jonge doelpubliek vindt je hier terug. Telkens kort, ritmisch, eenvoudig, herkenbaar en met een milde humor en veel verwondering. De vele taalspelletjes nodigen je uit om luidop (mee) te lezen.
De al even eenvoudige zwart-wit prenten her en der tussen de tekst gedrukt verluchten het geheel op passende wijze. Tjong-Khing verbeeldt een speelse wereld, even duidelijk en prikkelend als de versjes zelf.
Al zijn de originelen nog zo oud, ze hebben de tand des tijds goed doorstaan. Ook al zijn we ondertussen meer dan 30 jaren verder. Soms merk je het wel aan de prenten, zoals de hippe ouders of de beperkte culturele diversiteit. Want als er al eens een zwart kindje opduikt, is het een anders-kindje met anders-haar en moet er gevoeld worden. Maar geen nood, de vele versjes zijn en blijven ook nu nog leuk en uiterst werkzaam.

Eric Vanthillo - juni 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Miep Diekman

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2016

ISBN
9789045119212

Aantal pagina's
128

Prijs
€14,99