Ik zie Ik zie

aanrader Coverafbeelding van: Ik zie Ik zie

Trefwoord(en)
stad
zoeken
dromen
creativiteit
verbeelding

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Vanbroekhoven debuteert met haar originele, eigenzinnige prenten en het is meteen in de roos!
Zij tekent een stad waar veel leven is en altijd wel iets gebeurt. Op elke nieuwe pagina gebeurt er zelfs iets heel drastisch met deze stad. De ene keer wordt ze gestapeld, de andere keer is het er één groot verjaardagsfeest. Een keer is ze spookachtig verlaten, een andere keer staat ze helemaal onder water. Een keer staat er een muur die alles scheidt en een andere keer wordt de hele stad gerecycleerd. En zo gaat het maar door. Een keer is ze zelfs weg. Aan fantasie geen gebrek!
Eef Rombaut plaatst met haar woorden het geheel in het juiste kader: “Sluit je ogen en stel je voor dat … (bv alles verlaten is)”. Deze zin herhaalt ze doorheen het boek als een mantra. Gelukkig bedoelt ze dit niet letterlijk, want je ogen sluiten zou zonde zijn voor zoveel moois. Besluiten doet ze met de juiste woorden: “Open je ogen en … droom verder”. Want dat is wat je voortdurend doet doorheen dit originele prentenboek dat je heel wat stof tot verwerking biedt.

De prenten (en het hele boek, dat ook doordacht vormgegeven is door de illustrator) valt op door zijn luchtigheid. Vanbroekhoven tekent met dunne lijntjes een hele stad vol huizen met ontelbare details. Soms zijn de details zelfs zo klein dat je goed moet kijken om ze te onderscheiden. De lijnvoering is speels en de realiteit wordt heerlijk doorbroken. Droom en fantasie overwinnen het van de realiteit. Het geheel is zwart-wit met slechts enkele accenten in zachte pastelkleuren. Een goede keuze om het geheel helder te houden en toch bepaalde details te duiden. Zoals het beertje dat telkens de stad van bovenuit lijkt te overzien en de twee gele knikkers die telkens de metamorfose ondergaan.
Dit boek bezorgt je uren kijken en fantaseren en is ook prima geschikt voor elke werking met kinderen om hun creativiteit te stimuleren. Want stel je maar eens voor dat je stad of dorp zou overwoekeren met planten en bloemen… Voor je het weet ben je uren bezig met creëren en verzinnen.
Een aanrader dus voor elke klas of kinderwerking maar ook voor thuis!

Eric Vanthillo - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Eef Rombaut   

Illustrator
Leen Vanbroekhoven

Uitgeverij
Abimo   


Jaartal
2016

ISBN
9789462344532

Aantal pagina's
34

Prijs
€14,95