Ik zie, ik zie…

Coverafbeelding van: Ik zie, ik zie…

Trefwoord(en)
seriemoordenaar
thrillers
onderzoeken

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

1982. Om inzicht te krijgen in hoe jonge seriemoordenaars denken, worden twee jongeren, Emma en Travis, door de FBI benaderd om deze moordenaars in de gevangenis te gaan interviewen. Zo hoopt de FBI dat de moordenaars makkelijker informatie zullen willen delen met leeftijdgenoten. Daarnaast hebben beide jongeren ervaring met zulke moordenaars. Emma ontsnapte aan een moordenaar en Travis’ vader werd in dienst doodgeschoten door een andere beruchte moordenaar. Door enkele nieuwe gebeurtenissen worden ze gedwongen een beruchte seriemoordenaar, de 19-jarige Simon, te ondervragen. Die raakt in de ban van Emma en tracht haar te manipuleren en te breken. En wat is het verband tussen Simon en die nieuwe moorden?

Een enerverend verhaal over de zoektocht naar een seriemoordenaar. Hoewel Emma en Travis enkel gesprekken moeten voeren met gevangen seriemoordenaars, vreest de lezer toch telkens weer dat er hen iets gaat overkomen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages. Voornamelijk vanuit het standpunt van Emma en Travis. Daardoor krijgt de lezer ook een heel goed beeld van beide jongeren, hoe ze verschillen maar ook hoe ze elkaar stilaan beter aanvoelen en beschermen. Het vertelstandpunt verspringt een enkele keer naar enkele andere personages, tot zelfs dat van de moordenaar toe. De tijd waarin het verhaal zich afspeelt is belangrijk om weten. Er bestond nog geen internet of mobiele telefoons.
Het geheel zorgt voor de nodige spanning die leidt tot een zinderende finale waarbij alles samenkomt. Maar net daar wordt wat aan de geloofwaardigheid geknaagd. Al verantwoordt de auteur zich in een kort nawoord over de degelijkheid van haar opzoekwerk over seriemoordenaars. De realiteit overtreft blijkbaar de fictie.
Spannend detectiveverhaal dat de lezer lang in de ban houdt. Goed voor een hele tijd spannende ontspanning.

Pol Van Damme - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Ellie Marney   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2021

ISBN
9789026153709

Aantal pagina's
403

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
None Shall Sleep

Vertaler(s)
Sandra van de Ven