Ik zal je vinden

Coverafbeelding van: Ik zal je vinden

Trefwoord(en)
pesten
schooluitstap
verdwijnen
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Tijdens een schoolkamp verdwijnt Nick Finley, de grootste pestkop van de klas. De drie klasgenoten en de juf die met hem een hut deelden, worden ondervraagd maar weten niet wat er gebeurd is. De politie start een zoektocht maar de drie klasgenoten, Olivia, Gracie en Leo, starten een eigen onderzoek. Daar hebben ze elk hun eigen reden voor, ze willen Nick zo snel mogelijk terugvinden. Zal dat lukken?

Deze spannende politie-thriller start meteen met een ondervraging van Gracie door de politie. Later volgen ook de verhoren van Olivia en Leo. In de andere hoofdstukken komen die drie afwisselend aan bod met hun kijk op de gebeurtenissen en hun acties. Daardoor leer je de drie personages beter kennen, maar ook hun kijk op de verdwenen jongen Nick. Het beeld dat de lezer van Nick krijgt, wordt op een bepaald moment wel omgegooid, want zoals steeds in zo’n spannend verhaal is niets wat het lijkt. Daarna start een nieuwe zoektocht. Spanning verzekerd dus, met verrassende wendingen.
De auteur bouwt de spanning mooi op. Het verhaal vertellen vanuit drie verschillende personages zorgt voor extra inleving en een ruimere kijk op de gebeurtenissen en de emoties die daarmee gepaard gaan. Vlotte dialogen en veel actie zorgen voor veel vaart in het verhaal.
Een spannende zoektocht naar een verdwenen klasgenoot.

Mik Ghys - mei 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Daphne Benedis-Grab   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Politie niet betreden

Jaartal
2024

ISBN
9789026172359

Aantal pagina's
228

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I Will Find You

Vertaler(s)
Sandra C. Hessels