Ik zag twee beren

Coverafbeelding van: Ik zag twee beren

Trefwoord(en)
liedjes
klassiekers
zingen

Genre
liedjesboek

Vanaf
2 jaar

In haar vorige prentenboeken ‘Kleine vos op zoek naar Overal & Nergens’ en ‘Kleine Vos en het mooiste wat er is’ sneed Thysa Zevenbergen reeds de wonderlijkste taferelen uit papier met haar xacto pennetje. Dit herhaalt ze hier met veel overgave en zin voor detail bij 50 bekende, klassieke kinderliedjes. Ik zag twee beren, Zo gaat de molen, Zagen zagen wiedewiedewagen, Tussen Keulen en Parijs, enzovoort. Noem een lied en je vindt het hier terug. Het geheel is mooi uitgegeven. Het eerste wat je opvalt is de kaft, origineel en aantrekkelijk gesneden in de vorm van een boterham.
Die stevige kartonnen kaft kan tegen een stootje en houdt een kleurrijk geheel samen van aangename en zachte kleuren. Van elk liedje lees je de tekst en zie je een ietwat gestileerde tekening die vrij associeert op de inhoud ervan. Zo wordt niet alleen je ‘zin in zingen’ gestimuleerd, maar ook je verbeelding.
Dit is een rijke bundel om vrij in te snuisteren en met plezier, luidop of stiekem stilletjes in een hoekje, de liedjes te zingen.
Voor wie nood heeft aan het horen van de liedjes, is er vooraan in het boek een QR-code die je naar Spotify leidt, waar je alle liedjes kan beluisteren. 

Eric Vanthillo - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Thysa Zevenbergen

Illustrator
Thysa Zevenbergen

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2020

ISBN
9789021423791

Aantal pagina's
96

Prijs
€17,99