Ik zag twee beren woordjes leren

Coverafbeelding van: Ik zag twee beren woordjes leren

Trefwoord(en)
woordenschat
zoekboeken
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Harmen van Straaten heeft al heel wat uitzonderlijke prenten- en leesboeken gecreëerd. Maar dit keer is er geen sprake van een verhaal. Alles draait om twee beertjes, Kleintje Beer en Buurbeertje, die beste vrienden zijn. Wat zich allemaal afspeelt in hun leefwereld, heeft van Straaten uitgebreid in beeld gebracht. Op elke dubbele bladzijde staat een grote prent waar heel veel in te ontdekken valt. Dat kan in de keuken zijn, of de tuin, maar ook in de speeltuin of het park. Links en rechts naast de prent staan kleine illustraties van elementen uit de grote prent, voorzien van de juiste benaming. Meer dan 400 woorden worden zo in beeld gebracht.

Dit prentenboek leent zich vooral om samen met je peuter te bekijken en de kleine illustraties te benoemen. Daarna kan je in de grote prent op zoek naar dat dier of voorwerp. Andersom kan ook: een element uit de grote tekening selecteren en dan naast de tekening op zoek gaan naar de naam. Zo wordt dit een kijk- en zoekboek waar je heel wat uren zoet mee bent. En waar je heel wat van bijleert.
Door de zachtgekleurde, pittige illustraties van van Straaten is dit in ieder geval een aantrekkelijker prentenboek dan de doorsnee woordenschatboekjes. De stevige, kartonnen bladzijden zorgen er voor dat grijpgrage peuterhanden hier meer dan 1 keer plezier aan kunnen beleven.
Een vrolijk kijkboek boordevol woordjes om te zoeken en te leren kennen.

Mik Ghys - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Harmen van Straaten   

Illustrator
Harmen van Straaten   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2020

ISBN
9789025879525

Aantal pagina's
22

Prijs
€15,99