Ik word grote broer / zus

Coverafbeelding van: Ik word grote broer / zus

Trefwoord(en)
baby’s
broers
zussen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Dit boekje helpt om je kleuter voor te bereiden op de komst van een broertje of zusje. Het bevat heel wat informatie op kleutermaat en probeert zo duidelijk te maken wat er allemaal gebeurt met mama en de baby. Informatie zit er ook bij, zoals de draagtijd van verschillende dieren, om te vergelijken met de 9 maanden dat een mensenbaby groeit. De groei van de baby wordt dan weer voorgesteld aan de hand van herkenbare voorwerpen, zoals een Duplo-blokje (10 weken), een tandenborstel (17 weken) of een ananas (33 weken).Er wordt verteld over een doktersbezoek,  het bekijken van een echo,  namen zoeken, babyspullen bij elkaar zoeken, meters en peters, een babykamer en wat baby’s zoal doen overdag. En dan, aan het einde van het boek, wordt de baby geboren. Er is de eerste kennismaking met grote broer of zus en de thuiskomst van mama en de baby. Tot slot is er nog een diploma voor de coolste, liefste, grappigste en tofste grote broer of zus.
Achterin het boek zit nog een meegroeiposter die je kan openklappen. Die staat vol opdrachten om de kleuter te doen wennen aan de baby.
Alle info wordt verduidelijkt met pastelkleurige gestileerde illustraties. Alles werd zeer herkenbaar weergegeven, zodat kleuters alles kunnen herkennen wanneer ze mee naar de dokter gaan of spulletjes voor de baby gaan kiezen.
Door de duidelijke informatie op niveau van jonge kinderen is dit een ideaal boekje om een kleuter voor te bereiden op de komst van een baby.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Lore De Vilder

Illustrator
Emma Thyssen

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Mama Baas

Jaartal
2021

ISBN
9789401474603

Aantal pagina's
61

Prijs
€15,95