Ik wil niet op het potje!!

Coverafbeelding van: Ik wil niet op het potje!!

Trefwoord(en)
zindelijkheid
potje
humor
opgroeien

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Gaspard, het kleine broertje van Simon, wil altijd met hem meespelen. Maar soms is hij daar te klein voor. Zeker nu hij nog niet op het potje wil en her en der vieze luchtjes verspreid… Als Simon gaat spelen bij Ferdinand moet Gaspard alleen thuis blijven. Hij speelt dan maar noodgedwongen met zijn potje. Als Simon ’s avonds thuis komt, vertelt hij ronduit over zijn leuke dag bij Ferdinand. Die nacht droomt Gaspard over hele leuke dingen. En de volgende ochtend… fris en monter…

Dit grappige verhaal voor kleine dreumesen die nog niet of juist wel op het potje hun ding doen, is dankbaar en hoogst herkenbaar. Het verhaal is chronologisch en zeer duidelijk, de lezer/kijker zal zich met plezier inleven in een van de 2 hoofdpersonages.
De tekst is eenvoudig en makkelijk voor te lezen. De kleurrijke prenten zijn grappig en licht naïef. Hier experimenteert de auteur met strips, door sommige prenten in kleine kadertjes af te drukken op één pagina. Dit zorgt voor tempowisselingen en geeft de kans aan de auteur om meer info te verspreiden doorheen het verhaal.
Peuters en kleuters zullen zich alweer verkneukelen in de ‘avonturen’ van Simon en Gaspard.

Eric Vanthillo - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Stephanie Blake

Illustrator
Stephanie Blake

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2017

ISBN
9789059088900

Aantal pagina's
34

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Non, pas le pot!