Ik wil niet naar school!

Coverafbeelding van: Ik wil niet naar school!

Trefwoord(en)
school
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Simon, het ondernemende superkonijn (gekend van andere boeken zoals bv. ’Kakaworstje’, ‘ik wil niet naar de tandarts’ en ‘ik wil niet op het potje’), wil deze keer niet naar school. Zijn mama en zijn papa proberen hem erop voor te bereiden, maar Simon wil er niet van weten. Er klinkt slechts 1 zin uit zijn rebelse mond: “Ik denk het NIET!” ’s Nachts kan hij de slaap niet vatten en het ontbijt smaakt hem niet. Papa brengt hem naar school en die dag gebeuren daar vele dingen. Als mama hem ’s avonds weer komt halen, klinkt er uit zijn mond: …

Dit grappige verhaal vol emotie over de eerste schooldag is zeer herkenbaar. De chronologie en eenduidigheid zorgen voor eenvoud. Het rebelse karakter van Simon zorgt voor de nodige humor.
De tekst is al even eenvoudig: korte zinnetjes die zich vlot laten voorlezen.
De kleurrijke prenten, en eigenlijk het ganse boek, vallen op door hun eenvoud en hun primaire kleuren. Elke pagina heeft een opvallende achtergrondkleur, wat het geheel iets speels geeft. De duidelijk omlijnde figuren en taferelen zijn rudimentair en vrij naïef. Duidelijke expressies en lichaamshoudingen spreken tot je verbeelding.
Weer een hilarische voltreffer van Blake over het konijn Simon!

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Stephanie Blake

Illustrator
Stephanie Blake

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2018

ISBN
9789059089167

Aantal pagina's
30

Prijs
€11,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Je veux pas aller à l’école

Vertaler(s)
Davidsfonds Uitgeverij