Ik wil mijn papa!

Coverafbeelding van: Ik wil mijn papa!

Trefwoord(en)
vaders

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

De Kleine Prinses is trots op haar papa omdat hij koning is. Maar ze is ook wat jaloers op andere papa’s.  De kok bakt lekkere taarten voor zijn zoon, maar de koekjes van de koning wil zelfs de hond niet opeten. De generaal leert zijn zoon ponyrijden maar als de koning in de buurt komt van een dier, begint hij te niezen. De Kleine Prinses wilt ook wel ponyrijden, taarten bakken en andere dingen die papa’s doen met hun kinderen. Dus probeert het kamermeisje al die dingen met haar te doen, maar alles valt tegen. De Kleine Prinses zoekt troost bij haar papa, die haar vertelt hoe trots hij is op alles wat ze probeerde.

 

Dit vrolijke papa-boek laat zien wat de koning allemaal kan, of net niet kan. Dat zorgt voor veel hilariteit bij de lezers maar de Kleine Prinses wordt er ongelukkig van. Wat duidelijk wordt in het verhaal is dat niet iedereen dezelfde dingen kan. En het einde maakt alles goed.

De speelse kleurrijke illustraties met alle bekende figuren uit de leefwereld van de Kleine Prinses vertellen mee het verhaal. Ze volgen de Kleine Prinses tijdens haar pogingen om te doen wat andere papa’s met hun kinderen doen. Een vrolijk voorleesverhaal voor jonge kleuters.

Mik Ghys - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Tony Ross

Uitgeverij
Memphis Belle   


Reeks
De Kleine Prinses

Jaartal
2018

ISBN
978946313278

Aantal pagina's
24

Prijs
€12,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I Want My Dad!

Vertaler(s)
Loes Randazzo