Ik wil mijn hoed terug

aanrader Coverafbeelding van: Ik wil mijn hoed terug

Trefwoord(en)
dieren
hoeden
zoeken
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

De Canadese schrijver en illlustrator Jon Klassen heeft iets met hoeden. Van zijn hand verschenen 3 boeken rond ditzelfde thema: ‘Deze hoed is niet van mij’ (2012), ‘We hebben een hoed’ (2016) en ‘Ik wil mijn hoed terug’ die deze ‘hoeden-trilogie’ opende in 2011.
Van deze laatste is er nu een stevige kartoneditie, die het meer dan geslaagde boekje vol herkenbare humor veilig manipuleerbaar maakt voor een zeer jong doelpubliek.
Het stapelverhaal van de beer die op zoek gaat naar zijn rode hoed met een punt erop raast met veel humor aan je voorbij. Hij herhaalt zijn vraag dier na dier, maar niemand heeft zijn hoed gezien. Tot hij zich het konijn herinnert… Het konijn dat nooit een hoed zou stelen… En de beer die nooit een konijn zou opeten…
Hilariteit alom in dit gelaagde prentenverhaal. De stijl van Klassen is subtiel en hoogst eigenzinnig, zowel in zijn woorden maar nog meer in zijn tekeningen.
In zijn tekst staat geen woord te veel en deze laat zich met veel plezier expressief voorlezen. Voor je het weet, lees je samen de dialogen luidop. Ook een pluim voor de vlotte vertaling die zeer organisch klinkt.
De prenten in hoofdzakelijk sfeervolle aardetinten zijn alleraangenaamst om te bekijken. Ze ogen eenvoudig maar verbergen toch vele details die zich beetje bij beetje laten ontdekken. Zo houden zij je aandacht vast. De licht afstandelijke stijl creëert een fijne humoristisch laag die zowel jong als oud doet glimlachen met een (h)eerlijke verwondering.
Een geslaagde heruitgave. Een aanrader!

Eric Vanthillo - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jon Klassen   

Illustrator
Jon Klassen   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025771980

Aantal pagina's
30

Prijs
€10,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I want my hat back

Vertaler(s)
J.H. Gever