Ik wil een hond (en het maakt niet uit welke)

Coverafbeelding van: Ik wil een hond (en het maakt niet uit welke)

Trefwoord(en)
honden
pesten
school
asiel
meisjes

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Millie wil zo graag een hond dat ze er elke dag om zeurt. Als mama op een dag toch zegt dat ze er een krijgt, gaan ze samen naar het asiel. Daar wordt Millie meteen verliefd op Prince. Nu zullen de meisjes op school wel opkijken. Maar dat loopt anders dan verwacht… .

Kitty Crowther: ofwel ben je verliefd op haar boeken ofwel vind je ze maar gek. Laat dat nu net zijn hoe je Prins, de hond uit Ik wil een hond (en het maakt niet uit welke) het best kan beschrijven.
Eerst nog even over Crowther zelf: in 2010 won ze de Astrid Lindgren Memorial Award dus met dat gek vinden zal het wel meevallen. Maar het moet gezegd dat haar illustraties op zijn minst uniek te noemen zijn. Haar tekeningen zijn zelden echt realistisch, vaak zijn ledematen net wat te krom, uitdrukkingen iets te hevig en de proporties zijn regelmatig ahum, fantasierijk. Dat laatste maakt de troep honden die in dit boek te vinden zijn ronduit komisch. Tenslotte is haar kleurgebruik en dan vooral het gebruik van fluo ook kenmerkend. Heb je dit gelezen en denk je ‘yes, te gek’ dan ga je een dolle leesrit tegemoet.
Ik wil een hond (en het maakt niet uit welke) is ontzettend grappig. Bart Moeyaert, een andere winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award, verzorgde de vertaling. Hij speelt met taal en geniet duidelijk van het verhaal over Millie en Prins. Het begint al bij de titel. Je kan hem bijna aan zijn bureau zien zitten grijnzen. Niet alleen Moeyaert heeft duidelijk genoten, ook Crowther kan niet anders dan gierend achter haar tekengerei hebben gezeten. De prenten zitten vol humor. Zure gezichtsuitdrukkingen, poedel peper- en zoutvaatjes, dikke bulldogs in jasjes en hysterisch aangeklede ‘sjieke’ meisjes. Ik wil een hond (en het maakt niet uit welke) is wederom een bizar leuk prentenboek.

Mathilde Lemm - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kitty Crowther

Illustrator
Kitty Crowther

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2021

ISBN
9789462915985

Aantal pagina's
56

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Je veux un chien et peu importe lequel

Vertaler(s)
Bart Moeyaert