Ik wil die!

Coverafbeelding van: Ik wil die!

Trefwoord(en)
schoenen
koppig
kinderen

Genre
voorleesboek

Vanaf
4 jaar

Dit boekje over de bijdehante Ella verscheen eerder in 1991 en gebundeld met andere verhalen in ‘Het boek van Ella’ in 2011.
Nu is er deze 5de herziene druk. En nog steeds blijft dit verhaal actueel en uiterst herkenbaar voor jong en oud.
Ella krijgt nieuwe schoenen. In de winkel weet ze meteen welke ze wil. Die rode daar. Maar die zijn te klein. Ella houdt niet af en uiteindelijk moeten zowel de winkeljuffrouw als haar mama toegeven. Ella is door het dolle heen en haar schoenen gaan overal met haar mee. Tot ze met de trein naar oma gaan en zij voor het eerst met haar nieuwe schoenen op stap gaat …

Dros vertelt honderduit over de kleine kleuter die weet wat ze wil. Haar tekst laat zich lekker voorlezen. Emoties en herkenning zijn duidelijk aanwezig. Zoals we van haar gewend zijn is haar schrijfstijl er een om van te snoepen.
De expressieve schilderijen in aantrekkelijke, zachte kleuren verbeelden het verhaal op gepaste wijze en geven het een fijne meerwaarde. Geelen schildert met brute vegen en speelse lijnen pareltjes van prenten vol emotie.
We kunnen het alleen maar toejuichen dat dit soort heerlijke verhalen worden herdrukt. Zodat ze niet van de ‘kinderboekenradar’ verdwijnen.

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Imme Dros

Illustrator
Harrie Geelen

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2019

ISBN
9789000362929

Aantal pagina's
26

Prijs
€11,99