Ik stop de grote mensen in bed

aanrader Coverafbeelding van: Ik stop de grote mensen in bed

Trefwoord(en)
slapen gaan
ouders
kinderen
werken
druk
moe

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Dit kleurrijke prentenboek vol warme liefde tussen kind en volwassene en een verfrissende ironie is een ware ode aan het ouderschap.
Aan al die ouders die voortdurend stikkapot, doodop en pompaf zijn, want ze hebben wel 10 jobs en vallen nooit stil. Ze zijn een poetswonder (met een natte speekselvinger of gewoon een mouw), een kussen met een buik als vanillepudding zo lekker warm en zacht, een chef-kok die de diepvries wel ok vindt, een gewichtheffer met wasmanden, boodschappentassen en veel meer, een vuilnisophaler van neuskeutels tussen de zetel en vergeten zwemzakken, en veel meer. Met al die grote-mensen-taken moet de vermoeidheid echt wel toeslaan. En daarom worden op het einde van het verhaal de rollen bij het slapengaan omgedraaid.

Tekst en illustraties vertellen hier samen het verhaal.
De bondige, ritmische en vlotte tekst op rijm leest lekker voor en duidt wat je op de paginagrote prenten ziet. Maar die prenten gaan veel verder dan de tekst alleen. Zij associëren vrijelijk op het gegeven thema en spreken je aan op je eigen verbeelding en fantasie. Een heerlijke wisselwerking tussen tekst en tekening.
De prenten balanceren perfect tussen realiteit en fantasie, tussen alledaags en magisch, tussen concreet en een abstractie daarvan.
Een must-have voor alle kinderen én hun ouders (volwassen opvoeders) vol frisse knipogen naar de dagelijkse realiteit van het opvoeden en het samenleven met elkaar.
Een aanrader!

geselecteerd voor de Leesjury 2023-2024

Eric Vanthillo - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Lynn Pinsart

Illustrator
Julie Vangeel   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2022

ISBN
9789464019308

Aantal pagina's
28

Prijs
€18,00