Ik rijd en ik neem mee

Coverafbeelding van: Ik rijd en ik neem mee

Trefwoord(en)
voertuigen
werktuigen
gereedschap
woordenschat

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Wat neemt de boswachter mee als hij met zijn jeep rijdt? Wat neemt de brandweerman mee met de brandweerwagen? Of de vakantiegangers in hun camper? De pakjesbezorger in zijn bestelwagen?

Dit prentenboek laat je zien wat er allemaal thuishoort in het vervoermiddel van sommige mensen. Zo kan je zien wat een boswachter, een brandweerman, een campergebruiker, een muziekgroep, een pakjesbezorger, een redder op zee, een politieman, een foodtruckeigenaar, een ziekenwagenbestuurder, een autobestuurder en een piloot allemaal in hun voertuig hebben.
Op elke dubbele bladzijde wordt 1 voertuig tot in de kleinste details uitgeladen. Elk voorwerp wordt getoond, met de juiste benaming erbij. Zo leer je op een duidelijke en overzichtelijke manier heel wat nieuwe woorden. Of je oefent de woorden die je al kent. Bij sommige woorden kan het wel eens handig zijn om het voorwerp ook echt te tonen, omdat een kleine illustratie niet altijd duidelijk is. Maar de meeste woorden sluiten aan bij de leefwereld van kleuters. Ook oudere kinderen kunnen het een uitdaging vinden om al deze voorwerpen te bekijken en benoemen.
Een interessant en overzichtelijk kijkboek boordevol woordenschat.

Mik Ghys - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Tine Bergen
Gwen Vanderstraeten

Illustrator
Gwen Vanderstraeten

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401471398

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,99