Ik moet echt heel nodig!

Coverafbeelding van: Ik moet echt heel nodig!

Trefwoord(en)
dieren
plassen
wc

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Guus moet heel dringend naar de wc. Hij probeert aan andere dingen te denken, maar dat helpt niet, hij moet echt heel nodig. Hij ziet een holletje maar dat is het huis van een muis. In een grot zitten vleermuizen en achter de struiken zit een beer. Wanneer hij eindelijk aan een toilet komt, staat er een lange rij dieren te wachten. Vol ongeduld wacht Guus zijn beurt af om daarna opgelucht weer buiten te stappen. Tot hij voelt dat hij opnieuw moet…

Een grappig wc-verhaal heeft altijd succes. Zeker als de personages dan ook nog eens erg karikaturaal en grappig voorgesteld worden. De kleine Guus die dringend moet is al leuk om te zien, maar de meterslange rij wachtende dieren aan het toilet zijn een plezier om te bekijken. Allemaal moeten ze dringend naar de wc, wat duidelijk te zien is aan hun houding of hun gelaatsuitdrukking. Ook heel leuk zijn de schutbladen, die allemaal wc-hokjes tonen. Vooraan zijn de hokjes afgesloten en hebben ze een naam gekregen, zoals Bello’s Beerput, Wendy’s Wc of Peters Poephokje. Allemaal leuke alliteraties die variëren op de benaming van een wc-hokje. Achteraan mag je dan een blik werpen in het wc-hokje, om te zien hoe het desbetreffende dier op de wc zit in zijn hokje. Hilarisch!
De tekst op rijm zorgt voor een prettig ritme tijdens het voorlezen. En de tekeningen doen de rest. Maar voor het voorlezen ga je best… even naar de wc.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Karl Newson

Illustrator
Duncan Beedie

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2021

ISBN
9789048319206

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I Really Really Need a Wee

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal