Ik mis me

Coverafbeelding van: Ik mis me

Trefwoord(en)
opgroeien
meisjes
dans
foto’s
filosoferen

Genre
prentenboek

Vanaf
10 jaar

De choreografe Anne-Lore Baeckeland werkte gedurende 15 jaar met 3 meisjes. Het opgroeien en de wisselwerking met volwassenen werd via dans onderzocht. ‘Ik mis me’ was de rode draad in hun onderzoek.
De regisseur Jonas Baeckeland vatte het gehele dansante onderzoek in een poëtische, woordeloze film waarin we de 3 meisjes volgen doorheen de 3 tijdsperiodes. Het resultaat is een pakkend relaas van opgroeiende meisjes, gevat in gestileerde beelden vol beweging.
Wally De Doncker sloot hier nauw bij aan met zijn filosofische bespiegelingen. Meer zelfs: hij inspireerde de beide makers met zijn basisidee “Wie ben ik en wie zou ik zijn als ik er niet was?”
Van dit alles is dit boek de perfecte poëtische neerslag, gevat in prachtige foto’s (stills uit de film) en broze woorden die raken en binnenkomen. Het opent met de alom gekende quote van Shakespeare ‘Zijn of niet zijn, daar gaat het om.’ Deze quote vat het geheel goed samen: Wie ben ik? Een stukje pa, een stukje ma. Als ik er niet was, wie zou mama dan zijn? En mijn broer? Hoe zou mijn huis dan zijn? En mijn beer met één oog? Zou hij mij missen? Zouden de muren van mijn kamer me missen? Zou mijn huis holler klinken zonder mij? …
Een hoogst origineel fotoboek met paginagrote foto’s die je aanspreken op je emotie en je intuïtie. De filosofische bespiegelingen zijn gevat in sobere woorden, luchtig verspreid over de foto’s. Een geheel dat oogstrelend is vormgegeven door Leen Depooter – quod voor de vorm. Bij het boek krijg je de QR-code en het wachtwoord om de film ‘Nous trois’ te bekijken op je smartphone en ook de link en het wachtwoord om dit te doen op je computer.
Een meer dan geslaagd geheel dat bewondering afdwingt en dat je aan het denken zet over je eigen bestaan.

Eric Vanthillo - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Wally de Doncker

Illustrator
Jonas Baeckeland   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2019

ISBN
9789059089648

Aantal pagina's
46

Prijs
€18,99